Lease A Bike

De bekende leaseauto krijgt nu gezelschap van de leasefiets. En zo’n fiets van de zaak rijd je al tegen 7% bijtelling. En jouw fiets van de zaak kan elk type fiets zijn. Van stadsfiets tot elektrische fiets en van bakfiets tot speed-pedelec.

In tegenstelling tot de oude fietsregeling, is de leasefiets van de zaak voor elke doelgroep interessant. Want ook al rijd je een leaseauto, een leasefiets past daar prima bij. OV-kaart van de baas? Ook dan is de fiets van de zaak een uitkomst. Bijvoorbeeld om naar het station te fietsen. Wil je de fiets alleen in het weekend gebruiken? Ook geen probleem! De fiets is het meest duurzame vervoersmiddel en zorgt ook nog eens voor de dagelijkse beweging waardoor je fitter en vrolijker op je werk komt.

Jouw voordelen

1.  Zoek je droomfiets uit met een fiscaal voordeel tot wel 35%. Betaalt je werkgever mee? Dan loopt je voordeel ten opzichte van privé-aanschaf op tot wel 80%.

2. Je betaalt maandelijks een laag, vast leasebedrag. En na afloop van het contract kun je de fiets voordelig overnemen.

3. Kies uit alle type fietsen en fietsmerken bij meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels.

4. Onbezorgd onderweg, want je leasefiets is altijd inclusief onderhoud en verzekering.

5. Pech onderweg? Onbezorgd fietsen dankzij de 24/7 pechhulp.

WERKGEVER

WERKNEMER

Werknemer

1. Fiscaal voordeel via brutoloon

De fiscale aspecten op een rij

 • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.
   
 • Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.
   
 • Indien je baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim –  de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdragen
stromer-st1x-s-s-08-hoch

2. Scherp leasebedrag en overname fiets

gts full

Profiteer tijdens én na de leaseperiode

 • Zakelijk fietsen is al goedkoper tijdens de leaseperiode, maar na afloop van het leasecontract profiteer je nóg een keer. Je kunt namelijk je fiets overnemen voor circa 15% van de nieuwwaarde, afhankelijk van de staat van de fiets. 
 • Inclusief de overnameprijs bespaar je minimaal 25% en tot wel 80% ten opzichte van eigen aanschaf, afhankelijk van de bijdrage van je werkgever. 
 • Wil je de fiets niet overnemen? Geen probleem, dan lever je deze kosteloos in bij de fietsenwinkel.
 •  

3. Kies jouw fiets van de zaak uit bij Pronto

 

  • Je kunt elke fiets leasen vanaf € 499. Dat mag een stevige stadsfiets of snelle elektrische fiets zijn, maar net zo makkelijk kies je voor een mountainbike, racefiets, bakfiets of speed-pedelec.     
  • Je hebt toegang tot alle type fietsen, van alle merken. Geen vooraf bepaald assortiment, maar jouw droomfiets, binnen jouw budget. Binnen elk segment biedt LEASE A BIKE de beste en populairste merken aan. Een greep uit de klassieke collectie: Gazelle, Batavus, Sparta, Koga, Giant, Trek, Cortina, Kalkhoff, Qwic. Op zoek naar een ander type fiets? Geen probleem, je hebt de keuze uit onder meer Stromer, Riese & Müller, Urban Arrow, Cervélo, KTM, Cube, BMC en Santa Cruz.

4. Inclusief onderhoud en verzekering en 24/7 pechhulp

Jouw leasefiets is automatisch verzekerd tegen schade en diefstal

 • Profiteer van een uitgebreid dienstenaanbod aan tegen scherpe tarieven. Zo kies je uit vier verschillende service- en onderhoudspakketten met elk hun eigen prijs en dekking. Bij een speed-pedelec sluiten wij automatisch een WA-verzekering af.
 • Goed om te weten: de kosten van het door jouw gekozen pakket vallen gewoon binnen de totale leaseprijs die je kunt verrekenen met het brutoloon.
 • Pech onderweg? Geen probleem, wij komen jou 24/7 door heel Nederland en België ophalen.
   
 • Wel zo makkelijk: door ons landelijk dekkend netwerk van meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels, kun je letterlijk je fiets langsbrengen voor onderhoud op de hoek van de straat.

Werkgever

Overzicht van de voordelen van fietsleasing voor werkgevers

Vitaliteit: fiets je fit en energiek

Wie regelmatig fietst, is fit, energiek en ook nog eens gemiddeld 1-2 dagen minder vaak ziek per jaar. En een zieke werknemer kost al gauw zo’n € 300 per dag. Tel uit je winst. Een fiets van de zaak past daarmee uitstekend bij een bedrijf dat een goede werksfeer en gezond ondernemen – in de breedste zin van het woord - nastreeft. Daarnaast; fittere werknemers zijn bewezen efficiënter en creatiever.

Alle werknemers profiteren

Iedereen in de organisatie een leaseauto gunnen, dat gaat helaas niet. Maar iedereen aan de leasefiets behoort wél tot de mogelijkheden. Een goede e-bike kost nog geen € 75 per maand en u bepaalt zelf of u meebetaalt of de fietsregeling alleen beschikbaar stelt. Zelfs zonder uw bijdrage loopt het voordeel voor uw werknemers al op tot 35%. Dat maakt de fiets van de zaak voor iedereen interessant.

Goed werkgeverschap

Een bedrijf dat in de huidige krappe arbeidsmarkt nét dat beetje extra weet te bieden, wint! Een fiets van de zaak beschikbaar stellen, dat gaat snel rond. Bovendien kan de fiets van de zaak prima bestaan naast de leaseauto en de OV-kaart. U biedt niet óf-óf aan, maar én-én. Zo wisselen uw werknemers de auto en het openbaar vervoer af met de fiets en staat u er goed op.

Duurzaamheid

Een fiets is ruim 30 keer zo schoon als de auto. Het is dé sleutel naar een groener (mobiliteits) beleid. Dat is voor u als werkgever belangrijk, maar ook werknemers kiezen vaker voor een bedrijf dat oog heeft voor zijn omgeving. En wedden dat uw klanten snel zien dat u duurzaam denkt? De fiets werkt zo als een positief visitekaartje voor uw onderneming.

Verlaging van sociale lasten

Uw werknemers een fiets van de zaak beschikbaar stellen hoeft u niets te kosten. Sterker nog, het kan u geld opleveren. Het maandelijkse leasebedrag kan namelijk worden ingehouden op het brutoloon van de werknemer en zo bespaart u gemiddeld 17% aan sociale lasten. Bij een fiets van € 2.800 komt dit neer op een besparing tot wel € 500 per fiets verspreid over 36 maanden. Let wel, deze besparing geldt tot een maximum premieloon van € 55.927.

Besparing op kosten

De kosten voor het leasen van een e-bike of een gewone fiets zijn veel lager dan die voor een leaseauto. Dat klinkt vanzelfsprekend. Wat echter vaak wordt onderschat, zijn de tank- en parkeerkosten. Een parkeerplaats kost een bedrijf jaarlijks al snel € 1.200, al ben je voor een plekje in een ondergrondse garage soms wel € 15.000 kwijt. Op één parkeerplek passen acht fietsen, dus dat gaat hard.